Ugrás a tartalomra
spacer.png, 0 kB
Pápai Weöres Sándor Általános
Iskola

8500 PÁPA, Teleki utca 2.
Tel. és Fax:   89 - 510 561
weores@papa.hu
weores@weores-papa.sulinet.hu
info@weoressuli.hu
OM:   037009
KLIK: 174018
Főoldal
Legfrissebb híreink
Zöld osztály verseny
2014. September 30. Tuesday 10:37

Iskolánkban október hónaptól Zöld osztály verseny indul.
Heti rendszerességgel minden osztályt felkeresnek az ÖKOmmandó csapat tagjai, akik pontozzák a tantermek tisztaságát, rendjét, díszítését. Külön figyelemmel kísérik az osztályok energiatakarékosságát is. Az ÖKOmmandó  a 7. és 8. osztályos földrajz szakkörösökből alakult.
Reméljük, minden osztályt meg tudunk mozgatni ezzel a versennyel, és igyekezni fogtok, hogy májusban Ti nyerjétek el a ZÖLD OSZTÁLY címet! A győztes alsós és felsős osztály jutalomban részesül.

Szabóné Horváth Katalin
 
Referenciaintézményi műhelymunka
2014. September 16. Tuesday 12:52


Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. a „XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz (TÁMOP-3.1.1-11/1-2012-0001)” kiemelt projekt keretében gyakorlatorientált referenciaintézményi műhelymunkát szervezett 2014. szeptember 22-én.

A rendezvényen 44 regisztrált érdeklődő vett részt. Horváth Attila, az intézmény vezetője és Egyházi Andrea, a Pápai Tankerület igazgatója köszöntője után Fieszlné Ancsák Jolán az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.Közoktatási Osztályának vezetője tartott előadást a Hálózati tevékenység és a PR-tevékenység témakörében.

Rövid szünetet követően két szekcióban folytatódott tovább a program:

Az egyik szekcióban a tananyag a drámajáték eszközeivel való feldolgozására két bemutató órát láthattak az érdeklődők.

Előbb a 2.b osztály részvételével Horváthné Árvai Mária drámapedagógus matematika óráját tekinthették meg, majd a 6.b osztályosok természetismeret óráját Pulay Róbertné biológia-kémia szakos tanárnővel.

Módszertani játékfüzért állított össze a felnőtteknek Horváthné Árvai Mária és Lampért Helga drámapedagógus, ahol a kollégák több játékot megtanultak, illetve azoknak a tanórákon való felhasználását is elsajátították.

A másik szekcióban az Arizona programról hallhattak az érdeklődők Ambergerné Szücs Veronika, az Arizona csoport vezetőjétől. Magyarországon a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola dolgozta ki és vezette be először ezt a módszert a problémás diákok segítésére.
Az előadás után megtekintették az Arizona szobát és a dokumentumokat.

A referenciaintézményi tevékenységről Pulay Róbertné, a referenciacsoport vezetője tartott előadást.

A program zárása a nap értékelése és a felmerült kérdések megválaszolása volt.
 
HAGYOMÁNYOK HEGYE
2014. September 26. Friday 15:33


A 2014/2015-ös tanévben is folytatódnak a programok a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0066 pályázat keretében.
Szeptember 15-19. között a Hagyományok Hegye Történelmi, Néprajzi és Természetismereti Központba látogatottak el iskolánk tanulói.
Az avarok történelméről, harcairól hallottak előadást a diákok, majd egy fegyverbemutató következett. A gyerekek megismerkedtek a kardforgatással és az íjászattal. Ezután megtekintették az avar temetőt, de a jurtába is bemehettek a tanulók.

 
Mit adtak nekünk a rómaiak?
2014. June 15. Sunday 20:58
     
A Dunakeszin található Késő-Római Kikötőerőd Alapítvány pályázatot hirdetett a régi Pannónia területen levő késő római kőerőd vagy kora császárkori palánktábor, illetve egy szabadon választott pannóniai vagy itáliai villa makettjének elkészítésére.
Egy lelkes kis csapattal belevágtunk a három hónapos kemény munkába.
Választásunk a Balácapusztán található Római villagazdaság főépületére esett. A tervezésben segítettek bennünket a múzeum munkatársai, felhasználtuk az interneten megtalálható adatokat (http://www.balaca.hu).
A gyerekek lelkesedése nagy volt, idejük már kevesebb. Mivel aprólékos volt a feladat, mindent kis részekből kellett felépíteni, mintha tényleg építkeztünk volna.
Azonban érdemes volt minden időt, energiát ráfordítani, mert harmadikak lettünk az országos versenyen.
A csapat tagjai:               Krivácsy Eszter       7. b,
                                       Takács Petra            8. b,
                                       Tóth Dávid                8. b osztályos tanulók.

Gratulálunk a sikerükhöz!


Június 21-én a makettverseny ünnepélyes díjkiosztóján jártunk. Nagy örömmel és tisztelettel fogadtak bennünket az egyelőre még csak szűk keretek között működő múzeumban. A város vezetői megjelenésükkel is éreztették velünk, hogy számukra fontos esemény résztvevői vagyunk.
Gratulált a munkánkhoz Hirschberg Attila, a múzeum tulajdonosa, az alapítvány és a Limes Szövetség egyik alapítója is.
A díjazott makettünket a Magyar Limes Szövetség egy vándorkiállításon mutatja be országos szinten.

További infók: 1   2

Wenczel Marianna 
        
felkészítő tanár           

 
Szegeden jártunk
2014. June 18. Wednesday 09:45

Iskolánk alsó tagozatos színjátszó csoportja, a Picit Nem Art és egyik felsős csoportja, a Nem Art a XXIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó országos fesztiválján vehetett részt június 6-7-én, miután a megyei fordulón arany minősítést szereztek és a vasvári regionális találkozón bejutottak az országos döntőbe. A szegedi Agórában rendezett országos fesztiválon 17 gyerekcsoport mutathatta meg tudását.
A közel hat órás út izgatott várakozással telt, amit oldott a megérkezéskor kapott kedves fogadtatás és az ajándékok (baseball sapka, fagyijegy), melyekkel a szervezők vártak minden résztvevőt.
Mindkét csoport pénteken délután lépett színpadra. A nagyok igazi színházi előadással, a picik fergeteges, tréfás játékkal varázsolták el a nézőket és a zsűrit. A jól sikerült fellépések után az örömködés következett: látványlaboratórium, játékváros, kézműves alkotósarok és a Tisza várta a gyerekeket. Vacsora után nagy közös játékban és táncban vehettek részt.
A szombat délelőttje előadások nézésével telt, majd ebéd után a szegedi Deák Big Band koncertje és fesztiváljáték szórakoztatta a résztvevőket. A 16 órakor kezdődő fesztivál-záráson örömmel fogadtuk diplomáinkat és a zsűri elismerő szavait.

Horváthné Árvai Mária, Tegyi Tibor
csoportvezetők         

 
Bakony-ér
2014. June 18. Wednesday 09:47


Tanévzáró, utolsó túránkat az időjárás többször is meghiúsította, de azért csak sikerült a tervezett utat végigjárnunk. Szerény létszámú kis csapatunkkal a Bakony-ér partján gyalogoltunk végig a Gyimóti úton át egészen a Várkertig.

Sajnos a vizet csak kevés helyen láttuk, nagyon gondozatlan a part sok helyen. Szomorúan láttuk a vízben a sok bedobált műanyag flakont és egyéb szemetet. De azért az ösvény menti kertek virágaiban, a sétáló kutyákban gyönyörködhettünk is. A gyerekek persze az összes hídon többször is át-átmentek. A Kisligetben pihentünk csak meg, tízóraizás közben.

A Várkertben lehetett fára mászni, sőt kivételesen botokkal játszani is, meg persze csúszdázni, bujkálni. Találtunk olyan helyet is, ahol le tudtunk menni közvetlenül a víz mellé. Csodálkozásunkra még nyíló ibolyát is találtunk, igaz csak egy árva szálat.

A várkerti játék és pihenő után a városon át –a megérdemelt fagyit nyalogatva- sétáltunk vissza az iskolához.

Sarus Ági néni

 
Diákokat díjaztak a megyei rendőrök
2014. June 18. Wednesday 11:16
2014. június 6-án diákok bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatos rajzait jutalmazta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.
További info
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 73 - 84 / 256
spacer.png, 0 kB