Ugrás a tartalomra
spacer.png, 0 kB
Pápai Weöres Sándor Általános
Iskola

8500 PÁPA, Teleki utca 2.
Tel. és Fax:   89 - 510 561
weores@papa.hu
weores@weores-papa.sulinet.hu
info@weoressuli.hu
OM:   037009
KLIK: 174018
Főoldal
Legfrissebb híreink
ÖKO NAPOK
2014. April 09. Wednesday 14:31

Kérjük a Tisztelt Szülőket, aláírásukkal igazolják, hogy gyermekük részt vehet az állatsimogatón.
Az a tanuló, aki nem tudja bemutatni az érvényes nyilatkozatot, nem nyúlhat a hüllőkhöz.
 
Erőművekben jártunk
2014. April 16. Wednesday 07:44


Március 28-án sikerült eljutnunk a pápakovácsi  szélerőműbe és a gannai napelem parkba. Egy erőműveket szerelő cég képviselője, Bognár Szilárd vezetésével bementünk a szélerőmű belsejébe és sok érdekes információt hallottunk.
Megtudtuk, hogy a szélkerék tetejére csak képzett, a biztonsági előírásokat ismerő szakemberek mehetnek fel szerelni. Tenyérnyi nagyságú anyacsavarok tartják a szerkezetet, erős mágnesekkel erősítenek mindent a burkolatokon. A széllapátok       90 m hosszúak, és meghajlanak a szélben. Ha hiba miatt hirtelen le kell állítani a gépet, az egész 100 m-es torony kileng 1,5 m-t.
A vezetőnk elmondása szerint Magyarországon rengeteg szélerőművet  lehetne építeni, működésük nagyon gazdaságos, de 1 milliárd Ft a kivitelezésük.  A gannai napelem parkról megtudtuk, hogy sokkal hatékonyabban működik télen, ha nagy hideg és ragyogós napsütés van, mint nyáron a hőségben. A napelemek ugyanis felforrósodnak és ilyenkor le kell állítani őket, nehogy károsodjanak. A befektetett pénz jóval hamarabb megtérül, mint a többi erőműnél.
Köszönjük Bognár Szilárdnak a lehetőséget!

 
FÖLD itt, VÍZ ott, KÖRNYEZETVÉDELEM mindenhol
2014. April 08. Tuesday 11:58
„FÖLD itt, VÍZ ott, KÖRNYEZETVÉDELEM mindenhol…” című tanulmányi verseny
a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Vegyészeti Múzeuma szervezésében


2014 április 7-én, 7. alkalommal rendezték meg a „FÖLD itt, VÍZ ott, KÖRNYEZETVÉDELEM mindenhol…” elnevezésű környezetvédelmi csapatversenyt. A helyszín ebben az évben is a Vegyészeti Múzeum volt Várpalotán. Iskolánk idén is nevezett a versenyre 3 fős csapattal.

Csapattagok:
Tóth Dávid 8.b
Fejes Kristóf 8.b
Szigeti Ákos 8.b


A verseny központi témája a víz volt. Ehhez és a környezet- és természetvédelemhez kapcsolódtak a feladatok. A csapatok megérkezéséig „egy kis kincskeresésben” volt részünk. A múzeum kiállított tárgyai között egy, a vízzel kapcsolatos tárgyat, berendezést kellet keresni és kérdések segítségével bemutatni. A sok érdekes kiállított tárgy közül mi a gömbfejes szikvízkészítő berendezést választottuk és mutattuk be.
A versenyen volt Hidro-totó; villámkérdések; egyszerű kísérlet, amit el kellet végeznie a gyerekeknek és kérdések segítségével magyarázatot kellet adniuk a történtekre. Csapatunk az utolsó feladatban is jeleskedett, amiben egy kép alapján ökológiai és környezetvédelmi fogalmakat kellet bemutatni.
Az elméleti felkészülés, az előzetes feladatok színvonalas megoldása és a gyerekek talpraesettsége meghozta a várt eredményt, csapatunk I. helyezést ért el a versenyen.

Pulay Róbertné
felkészítő tanár

 
Kulturális bemutató 2014.
2014. April 07. Monday 14:31


Műsorfüzet              Fotógaléria

További infó:    papa-ma.hu
 
Heitler Lászlóné Matematika Verseny
2014. April 08. Tuesday 11:35
A Heitler Lászlóné Matematika Verseny városi döntőjén mindhárom bejutott tanulónk eredményesen szerepelt:

Keresztes Boglárka 6. b  3. helyezést,
Horváth Dávid 7. b         3. helyezést,
Kuti Dominik 7. b            4. helyezést ért el.

Gratulálunk nekik!
 
Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntő
2014. April 01. Tuesday 07:42

Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntő 2014.
Az idei tanévben 2014. március 28-30. között Győr városa adott otthont a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjének. Az Egyetemi Csarnokban megrendezett versenyen 4
korcsoportban iskolánkat 10 tanuló képviselte.
A legkisebbek – az I. korcsoportosok – az idei évben először indultak külön korosztályként a diákolimpián. Ebben a kategóriában felkészültsége alapján egy tanulónk kapott lehetőséget a megmérettetésre: Horváth Csanád az 1. b osztályból. Teljesítményét befolyásolta az a sérülés, ami a felkészülés utolsó hetében – nem edzésen – érte. Három mérkőzéséből kettőt szoros küzdelemben vesztett el, a harmadik ellenfele viszont nagyon könnyen vette az akadályt Csanád ellen. Sajnos így nyeretlenül zárta az idei versenyt, de már most elkezdtük a felkészülést a jövő évi versenyre.
A II. korcsoportban a lányok révén voltunk érdekeltek kettő versenyzővel: Farkas Júlia a 4. a, és Bauer Julia a 4. b osztályból lehetett ott a versenyen. Mindkét lányunk szépen helytállt, hiszen Farkas Júlia 7. helyezett lett, míg Bauer Julia 2 győzelmet begyűjtve a középmezőnyben végzett.
A III. korcsoportban lányoknál és fiúknál is érdekeltek voltunk. A lányok küzdelmében 3 versenyző: Bolla Boglárka az 5. b, Keresztes Boglárka és Kovács Mirtill pedig a 6. b  osztály színeiben állt rajthoz. Jól indultak a mérkőzések, hiszen a lányok sorra vették az akadályokat. Szerencsétlenségünkre a 3. fordulóban Keresztes Bogi bokája meghúzódott, de hősiesen végig játszotta a másik 3 mérkőzését is. Értelemszerűen a sérülés hátráltatta a jó teljesítmény elérésében, de kitartásból jelesre vizsgázott. A másik két lány folyamatosan vette az akadályokat, a versenyt 6 forduló után Mirtill 1, Bolla Bogi 2 vereséggel zárta. A rájátszásban mindketten éremért küzdhettek. Mirtill szoros küzdelemben az ezüstéremért vívott mérkőzését elveszített, így 3. helyezéséért bronzérmet akasztottak a nyakába az
eredményhirdetéskor. Bogi a bronzéremért harcolva szintén csak kettő ponttal, de sajnos alulmaradt budapesti ellenfelével szemben, így a 6. hellyel kellett megelégednie.
A fiúknál Kuti Dominik a 7. b osztályt reprezentálva küzdött a versenyen. A svájci rendszerben lebonyolított 6 forduló után ő is 4 győzelmet és 2 vereséget szerzett. A rájátszásban ő is a bronzéremért mérkőzhetett. Az első lépcsőfokot sikerrel vette, de az utolsó lépésnél egy kis koncentrációs hiba miatt lemaradva az éremről meg kellett elégednie az 5. hellyel. A fájó, hogy mindegyik versenyzőnk ragyogó teljesítményt nyújtott, de saját hibájának köszönhetően végzett a rangsorban hátrább.
A IV. korcsoport versenyzői között a lányok álltak rajthoz szebb reményekkel. Minden alapja adott volt a magasabb elvárásnak is, hiszem Kovács Dorottya (8. b) címvédőként, Németh Gréta (8. b) pedig tavalyi 2. helyezettként indult a küzdelmeknek. A lányok az elvárásoknak megfelelően hibátlanul haladtak az 5. fordulóig, ahol is egymás ellen kellett játszaniuk. A papírforma nem borult, Dorka győzött, így szinte nyakában érezhette ismét, sorrendben 4. alkalommal az aranyérmet. Az utolsó fordulóban meg is tartotta veretlenségét, és a 2014/15-ös tanév Diákolimpia Bajnoka lett. Gréta csupán a fentebb említett vereséget szenvedte el, így az ezüstéremért küzdött a rájátszásban. Az utolsó mérkőzésén magabiztosan, ellenfelének esélyt sem hagyva játszott, így győzelmével ő is megismételte az előző 3 év teljesítményét.
A fiúk között Farkas Bencének (7. a) túl erős volt a mezőny. Nem tudott egy ellenfele fölé sem kerekedni, így nyeretlenül zárta a küzdelmeket.
Az iskolák pontversenyében a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola sorozatban 5. alkalommal hozta el a „B” kategóriában a legeredményesebb általános iskolának járó serleget.
Gratulálok minden résztvevőnek, hiszen a sikerhez valamennyien hozzájárultak. A kiemelkedő helyezést elért versenyzőknek pedig további kitartást az újabb megmérettetésekre.
Horváth Attila          
 
Víz Világnapja
2014. March 28. Friday 10:02

Ismét részt vett iskolánk a városi Víz Világnapja vetélkedő rendezésében és lebonyolításában. A JMSZK, a Pápai Vízmű Zrt., a Várkertfürdő, a PSE Vízilabda Szakosztálya közösen szervezte meg a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolával március 21-én, péntek délután ezt az izgalmas versenyt. A város 6 általános iskolája vett részt a játékos vetélkedőn. A gyerekek vegyes csapatokba kerültek, így az iskolák valójában nem is egymás ellen küzdöttek.
Három helyszínen zajlott a csata, a kismedencében játékos ügyességi feladatok voltak Géza bácsi és Niki néni vezényletével. A nagymedencében a vízilabdázók irányításával volt kapura dobás, a szárazföldön pedig Wenczel Marianna néni legújabb puzzle játékát kellett kirakniuk a csapatoknak. A Fátyol-vízesést nagyította fel és ragasztotta régi floppy lemezekre. Egy totót is meg kellett oldaniuk a csapatoknak a vízzel kapcsolatban. Itt Andi néni és Kati néni segítették a csapatokat. Attila bácsi volt az egész program levezénylője.
A gyerekek örömmel vették át az eredményhírdetésen a jutalmakat, finomságokat, illetve belépőt a Várkertfürdőbe.

További információk: papa-ma.hu
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 109 - 120 / 256
spacer.png, 0 kB