Ugrás a tartalomra
spacer.png, 0 kB
Pápai Weöres Sándor Általános
Iskola

8500 PÁPA, Teleki utca 2.
Tel. és Fax:   89 - 510 561
weores@papa.hu
weores@weores-papa.sulinet.hu
info@weoressuli.hu
OM:   037009
KLIK: 174018
Főoldal arrow

Diáksport

Diáksport PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Iskolánk tanórán kívüli sportéletének – a szakkörök mellett – az 1987-ben megalakított Kilián Diáksport Egyesület a fő színtere. A megalakulást követően elsősorban általános sportcsoportokban szerveztük a tanulók testmozgásának kielégítésére szolgáló foglalkozásokat több nevelő közreműködésével.

A sportági „edzések” sorát a tollaslabda indította 1989-ben. Rövid idő alatt kiemelkedő eredményeket értek el sportolóink a Korosztályos Magyar Bajnokságokon, és Diákolimpia Országos Döntőin. Ezeket az eredményeket az elmúlt 20 évben sikerült szinte folyamatosan szállítani, öregbítve az iskola jó hírnevét. Ezekről az sikerekről az elmúlt időszak kiemelkedő eredményei is tanúskodnak.

Egy idő után a kézilabda és a labdarúgás sportágban is edzéseken várták a kollégák a gyerekeket. Ennek egyrészről bizonyos fokú minőségi változás, másrészről pedig a sportági szakszövetségek szervezeti felépítésében bekövetkezett szemléletváltás volt az oka. Elsősorban kézilabda sportágban értek el tanulóink kiemelkedő eredményeket, de labdarúgásban is többször részt vehettünk az Országos Fesztiválon.

A foglalkozásokon több mint 250 gyerek vesz részt heti rendszerességgel, ami számunkra nagyon örvendetes tény. Az iskolai tanórák, szakkörök mellett a mindennapos testnevelés fontos színtere a diáksport egyesületben végzett sportmunka is.

Bízunk abban, hogy a gyerekek lelkesedése hosszú időn keresztül fenntartható, és az iskola létszámához viszonyítva egyre több gyerek választja szabadidejének eltöltéséhez nagyon jó terepnek a sportmozgást.


TAO Pályázat

2011-ben megváltozott a társasági adóról szóló törvény, amely lehetővé teszi, a társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozások számára, hogy társasági adójukkal, vagy annak egy részével az úgynevezett látvány-csapatsportokban - jégkorong, labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda – az általuk preferált csapatokat támogassák.

Egyesületünk is élt ezzel a pályázat adta lehetőséggel.


Közzétételi Nyilatkozat

Sportfejlesztési Program

2014-2015.
                         Kérelem                 Határozat                 Jóváhagyó határozat

 

2015-2016.

                          Jóváhagyó határozat                            Jóváhagyott pályázat

 

 
spacer.png, 0 kB