Ugrás a tartalomra
spacer.png, 0 kB
Pápai Weöres Sándor Általános
Iskola

8500 PÁPA, Teleki utca 2.
Tel. és Fax:   89 - 510 561
weores@papa.hu
weores@weores-papa.sulinet.hu
info@weoressuli.hu
OM:   037009
KLIK: 174018
Főoldal arrow

Bemutatkozás

Bemutatkozás PDF  | Nyomtatás |  E-mail

festmény szerű kép az iskola nevével

   Iskolánk pedagógiai programjának alapsajátossága az a felfogás, hogy a tanulók alsó tagozaton sajátítsák el az alapképességeket olyan szinten, amire bátran építkezhet a felső tagozat, illetve a középiskola.


A 2002/2003-as tanévtől emelt szintű drámajáték oktatást tartunk azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ezt a beiratkozáskor kérik.
Az idegen nyelv (angol és német nyelv) tanításának kezdő időpontját a negyedik évfolyamra tettük.
Ötödik évfolyamtól kezdődően tanítjuk a számítástechnikát.

Iskolánk évek óta jó színvonalon alkalmazza a nyelvi, irodalmi és kommunikációs program tankönyveire épülő  magyartanítást. Emellett az olvasás tanításánál kiemelt szerepet kap a Meixner-módszer.
Jelentős figyelmet szentelünk az olvasási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére. Minden rászoruló gyereknek ingyenesen biztosítjuk a logopédiai kezelést a dyslexia leküzdésére intézményen belül.
Amennyiben három első osztályt sikerül indítani, a már említett két magyar tanítási program mellett a harmadik induló osztályunk tanulói hagyományos olvasástanítási módszer szerint fognak haladni a Nemzeti Tankönyvkiadó komplex tankönyv-családjával.

A nemkötelező tanórai foglalkozások keretében színes kínálattal próbáljuk hasznosan kitölteni a tanulók szabadidejét. Jelenleg 27 szakkör működik intézményünkben. Ezek az élet majd minden területét felölelik: a színjátszástól a matematikáig, a sportoktól a számítástechnikáig, az újságírástól az idegen nyelvig.
A szakköri és a tanórai munka eredményeként az elmúlt években több országos sikerre lehet büszke az iskolánk. Legkiemelkedőbb eredményeinket a diákszínjátszás, vers- és prózamondás, népdaléneklés, a diákújságírás és a sport több területén (pl. tollaslabda, labdarúgás, kézilabda) értük el.

A tanítási időn kívüli szabadidős programjaink is nagyon sokszínűek. Felölelik a nyári táborok a természetjárás, a drámajáték, a nyelvi tábor vagy a külföldi nyaralás lehetőségét. Utóbbiakra alapot egyebek mellett az iskola külföldi kapcsolatai (Barót - Erdélyben és Schwetzingen – Németországban) adnak.

Aktívan bekapcsolódnak az intézményi munkába a tanulók a Diákönkormányzat révén. Nagyban számítunk a szülők segítségére is, melynek színtere a Szülői Közösség Választmánya. E két fórum az év folyamán több programot szervez a szabadidő hasznos eltöltésére, illetve diákcélú kisalapítványunk (A XXI. SZÁZAD GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNY) anyagi támogatására, mely összegből évente több alkalommal támogatást nyújtunk a rászoruló tanítványainknak. 
 
spacer.png, 0 kB