Ugrás a tartalomra
spacer.png, 0 kB
Pápai Weöres Sándor Általános
Iskola

8500 PÁPA, Teleki utca 2.
Tel. és Fax:   89 - 510 561
weores@papa.hu
weores@weores-papa.sulinet.hu
info@weoressuli.hu
OM:   037009
KLIK: 174018
Főoldal arrow

Hírek

Hírek
Pápai Drámaműhely PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Kultúra
2015. November 09. Monday 10:34
Színházi szakmai hétvége az alkotás és a nevelés jegyében
(A szövegkönyvtől az előadásig)
 A teljes méretű felhívás és a jelentkezési lap letölthető az alábbi linkre kattintva:
 Pápai Drámaműhely - 2015
 
Kézilabda-felszereléseket kapott iskolánk PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Sport
2015. November 17. Tuesday 12:45

A Nemzeti Sportfejlesztés program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) koordinálásával egyes kiemelt sportágak és látvány-csapatsportok szakszövetségeinek közreműködésével sportágakat bemutató, népszerűsítő események valósulnak meg országosan. A program keretében körülbelül 230 általános iskolát választanak ki, ahová a 10 kiválasztott sportági szövetség sportszercsomagot juttat el, és ezek segítségével bemutatja a sportágat és az újonnan beszerzett eszközöket. A népszerű és hasznos kezdeményezésből városunk sem maradt ki, a szövetség választása a Weöres Sándor Általános Iskolára esett, ahová a képviselők nem érkeztek üres kézzel, hiszen mezekből, szivacskézilabda kapukból álló kézilabda eszközcsomagot hoztak a gyerekeknek. Az alsós diákokat Németh Noémi, az MDSZ Közép-dunántúli regionális szolgáltatási pontjának vezetője köszöntötte, majd átadta az eszközcsomagot igazoló táblát az intézmény igazgatónőjének, Mógor Adriennek. Egyházi Andrea, a KLIK Pápai Tankerületének igazgatója örömét fejezte ki, hogy a közel 230 támogatott iskola közé a Weöres is bekerült, de mint mondta, a tankerületben nem példa nélküli . - A közeljövőben a judo szakszövetségtől közel 680.000 forint értékben eszköztámogatásban részesül a Mezőlaki Általános Iskola valamint a kézilabda szakszövetség jóvoltából a Nemesszalóki Általános Iskola is két szivacskézilabda kaput és mezgarnitúrát vehet át – tájékoztatott a tankerület vezető. 

Ifjabb Koncz Sándor testnevelő természetesen nagyon örült, hogy rájuk esett a választás, hiszen bár látványsportágként a társasági adó nyújtotta kedvezményeket ki tudták használni, nincs az a labda, mez vagy kapu, amit előbb-utóbb ne kellene pótolni.

- Minden iskolának szüksége van felszerelésekre, ezért mindenfajta felajánlásnak, támogatásnak nagyon tudunk örülni. A mezeket a diákolimpiai és egyéb versenyeken viselik majd a gyerekek, a kapukat pedig testnevelés órán, az edzéseken és az utánpótlás tornákon állítjuk majd fel. Köszönjük az államtitkárságnak és a szövetségnek hogy ránk gondoltak, biztos vagyok benne, hogy ezáltal még jobb körülmények között tudjuk a gyerekekkel megismertetni és remélhetőleg megszerettetni a kézilabdát. 

Az átadó az alsó tagozatosok szivacskézilabda bemutatójával zárult.

Haraszti Gábor 

 

(Forrás és további képek: http://papa-ma.hu/m/index.php?op=reszletes&id=14364)

 

  

 
Iskolai szavalóverseny PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Tanulmányi versenyek
2016. March 03. Thursday 10:41

Február 29-én és március 1-jén az érdeklődő diákok és szülők sok gyönyörű verset hallhattak diákönkormányzatunk által szervezett, már hagyományosnak számító, iskolai szavalóversenyeken. A döntőn résztvevő 26 alsós és 15 felsős tanuló mindegyike megérdemelten részesült azokból az apró ajándékokból, melyeket iskolánk diákönkormányzata biztosított számukra. A zsűri cseppet sem hálás feladatát ezúttal is iskolánk tanárai látták el. A versenyt az Iskolai Diák Tanács tagjai rövid tréfás jelenettel nyitották meg, hogy az izgalmakat csökkentsék. Az egyes évfolyamokon legjobb helyezést elért tanulók képviselik majd iskolánkat a városi szavalóversenyen.

A helyezettek:

1-2. évfolyam
            1. helyezett: Borbély Bianka 2.b
            2. helyezett: Geiger Míra 2.b
            3. helyezett: Németh Nóra 1.b
            4. helyezett: Szabó Zsófi Andrea 2. b. 

3-4. évfolyam
            1. helyezett: Sikos Erik Tivadar 3.b
            2. helyezett: Kiss Fanni 3.b
            3. helyezett: Kovács Kitti 4.a
            4. helyezett: Nagy Eszter 3.b

5-6. évfolyam
            1. helyezett: Könyves Kitti 6.b
            2. helyezett: Mágocsi Barbara 6.b
            3. helyezett: Geszti Alexandra 5.a
            4. helyezett: Gombás Milán 6.a

7-8. évfolyam
            1. helyezett: Sikos Hédi Mirella 7.b
            2. helyezett: Nagy Petra 8.b
            3. helyezett: Szabó Krisztián 7.a
            4. helyezett: Polhammer Dániel 8.b


Köszönjük mindenkinek a közreműködést.

2016-03-01                                                    Horváthné Árvai Mária
                                                                       DÖK segítő nevelő

A versenyen készült fotók megtekinthetők iskolánk Facebook oldalán. Kattintson IDE

 
Az ébredő tavasz - Ökonapok PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Rendezvények
2016. March 27. Sunday 09:02
- Hetet egy csapásra – mondja a mesebeli szabólegény. Iskolánkra is érvényes volt ez a mondás április 17-18-án, hiszen hét különböző eseményen vehettek részt tanulóink ezen a két napon. Ekkor rendeztük meg hagyományos tavaszi ökonapjainkat, melyek témája remekül beleillett egy országos kezdeményezésbe, a Magyar Drámapedagógiai Társaság által meghirdetett Dramatikus nevelés hetébe, melynek témája Az ébredő tavasz volt. A mi programunk a tavaszi megújulás témáját ölelte fel, melynek keretében csütörtökön délután felsőseink „kiskertjeinket” gondozták, szemétellenes tiltakozó plakátokat készítettek, természetfilmet néztek, környezetbarát társasjátékokat játszottak. Pénteken délelőtt a látogatóba érkezett Csókai és Szivárvány ovisok drámafoglalkozásokon segítettek Sándor, József, Benedeknek meleget hozni, közben kiszabadítottak egy mókuscsaládot a tél által eltorlaszolt odújából. Ráadásul még színessé is tehették a világot a digitális táblán. Pénteken délután az alsósok különböző tavaszhoz kapcsolódó tárgyakat készítettek.

Mindkét napra ráillett egy kis ovis elköszönő megjegyzése: - Minden mesés volt! Köszönet a közreműködőknek!

Horváthné Árvai Mária
 
Erdők Hete 2015 PDF  | Nyomtatás |  E-mail
Kultúra
2015. September 30. Wednesday 08:40
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is az év 40. hetében, azaz 2015. szeptember 28 – október 4. között zajlik az Erdők Hete rendezvénysorozat, amelyet immár 19. alkalommal rendez meg az Országos Erdészeti Egyesület Magyarországon.

            Az Erdők Hete rendezvénysorozat alap mottója – „Ismerd meg az erdőt az erdészekkel!” – arra utal, hogy a hazai erdők szakavatott ismerői az erdész szakemberek, tőlük teljes és autentikus információkhoz lehet jutni e természeti kincsünkkel kapcsolatban. Általános cél az erdészeti erdei iskolák népszerűsítése, szolgáltatásaik bemutatása a rendezvénysorozat programjain keresztül.

Az Erdők Hete programsorozathoz kapcsolódóan, az Erdei Iskola egy pályázattal készült a gyermekeknek, melynek részleteit a mellékelt plakátban ismerhetitek meg.
 
Mivel az időpont egyre közeledik, így határidő módosítás lesz, a beküldési határidő 2015. október 9-e.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 15 / 309
spacer.png, 0 kB